Το νησί των Ιωαννίνων

 
Το καραβάκι μας σας ταξιδεύει μέχρι το νησί των Ιωαννίνων, τον μικρό παράδεισο, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της λίμνης Παμβώτιδας στον νομό Ιωαννίνων, πολύ κοντά στον οικισμό Αμφιθέα.

Το νησί έχει έκταση 200 στρέμματα, η δυτική του πλευρά είναι βαλτώδης, ενώ το υπόλοιπο τμήμα του είναι βραχώδες, με το μεγαλύτερο μέρος του, ωστόσο, να καταλαμβάνει το πράσινο, αφού είναι γεμάτο δάση.

Το καραβάκι Queen Mary θα σας μεταφέρει στο πανέμορφο νησί, με το οποίο συνδέεται η γνωστή ιστορία του έρωτα της Κυρά Φροσύνης με τον γιο του Αλί Πασά, Μουχτάρ, που οδήγησε στο τραγικό τέλος της με τον πνιγμό της στη λίμνη Παμβώτιδα μαζί με 17 άλλες γυναίκες.

Το νησί των Ιωαννίνων είναι και νησί και οικισμός, ενώ μαζί με τον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών είναι ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά σε λίμνη στην Ελλάδα.

Ο οικισμός βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού και αποτελείται από 110 περίπου σπίτια.

Αξίζει να κάνετε μία επίσκεψη στον υπέροχο αυτό νησί με το καραβάκι μας, καθώς αποτελεί έναν ανακηρυγμένο παραδοσιακό οικισμό, που είναι χτισμένος ακολουθώντας την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική με τις χαρακτηριστικές στέγες από σχιστόλιθο.

Από το 1926 αποτελεί ξεχωριστή κοινότητα, ενώ ο πληθυσμός του σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 219 κάτοικοι.
 
 
 

Επικοινωνία

 
Καραβάκι για το νησί Ιωαννίνων
 
Κινητό : 6951002666